Папа Франциск призначив легата для участі у святкуваннях 1025-річчя Хрещення України-Русі

   У суботу, 15 червня 2013 року, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив кардинала Аюдріса Юзаса Бачкіса, вислуженого Архиєпископа Вільнюського, своїм спеціальним посланцем для участі у святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України, запланованих на 17-18 серпня 2013 року в Києві. Про це повідомило радіо "Ватикан".
   Пригадаємо, що у вказані дні святкування організовує Українська Греко-Католицька Церква. З цієї нагоди в Києві будуть проведені засідання Синоду Єпископів, відбудеться всенародна проща, в якій візьмуть участь вірні з України та діаспори, а також буде посвячено Патріарший собор Воскресіння Христового.
   Як ми повідомляли, УГКЦ святкуватиме ювілей Хрещення в серпні, а не в липні. Про це розповів під час прес-конференції в Києві Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. За його словами, традиція святкувати дві події разом: пам’ять Рівноапостольного князя Володимира і чергову річницю Хрещення України-Русі - є традицією Російської Церкви.
   «Об’єднання цих двох подій мало на меті підкреслити державний характер державної релігії московського православ’я. Ми є спадкоємцями Володимирового хрещення і Київської Церкви. І ми зберегли древню київську традицію, за якою пам’ять Хрещення України-Русі з року в рік відзначається 14 серпня – у день Макавейських мучеників, коли розпочинається Успенський піст і день так званого Августівського водосвяття. Ми шануємо традицію Російської Церкви, але у своїй Церкві зберігаємо традицію Київської Церкви, тому наші святкування пов’язані з цією датою», – сказав Блаженніший Святослав.
http://ugcc.org.ua/

Теґи:

Фотогалереї

Друзі сайту

bigboard2_0.jpg413.jpg429.jpg415.jpgekolog..jpg416.jpg417.jpg427.jpg
123.jpg
424.jpg428.jpg430.jpg481.jpg
1176.png1179.jpgimage.gif

Наша кнопка

<a href="http://kom.if.ua/" target="_blank"><img src="http://kom.if.ua/sites/default/files/Doc1.jpg" width="140" height="62" alt="Молодіжна комісія МК УГКЦ" />

Молодіжна комісія МК УГКЦ