Відбулася прес-конференція з нагоди ювілейного фестивалю Христового міста «Вгору серця 2012»

   У четвер, 3 травня, в м. Івано-Франківську, у приміщенні обласного Краєзнавчого музею (Ратуша) відбулася прес-конференція з нагоди ювілейного фестивалю Христового міста «Вгору серця 2012».
   Його організатори розповіли про фестивальні заходи, серед яких вело-мото-пішо-авто-кінно пробіг, карнавальне дійство вулицями міста, концерти (у Центрі підвищення кваліфікації держслужбовців та на площі Шептицького). Також презентували випуск журналу «Слово», в якому є багато цікавинок про фестиваль, аудіо проект «Співай для Ісуса», анонсували заключний гала-концерт та запросили поволонтерити усіх охочих. Родзинка фестивалю – міжнародна дитяча виставка «Для Бога я створю найкраще» на тему «Святі нашого міста».
   Отець Зеновій Слоїк, працівник Молодіжної комісії УГКЦ, голова оргкомітету фестивалю зазначив: «Те, що молодь не навчена слухати християнські пісні, мабуть, є нашим недопрацюванням, але точно знаємо, що завдяки цьому фестивалю добрий поступ вже є. Стараємося бути якомога ближчими до молоді, бо наша основна мета – євангелізація. Щороку при підготовці до фестивалю намагаємось робити так, щоби результат був на щабель вище. Бачимо, що така жвавість по-християнськи заохочує багатьох наших співгородян до добрих вчинків і це дуже гарно. Надалі хочеться, аби в рамках цього фестивалю громадянин з будь-якого куточка світу мав можливість висловити християнську позицію».
   Окрім того, співорганізатор фестивалю Ростислав Микитюк, начальник відділу сім’ї та гендерної політики міськвиконкому, поділився враженнями від вело-мото-пішо-авто-кінно пробігу до образу "Христос благословляє подорожніх", що відбувся в рамках фестивалю у вівторок, 1 травня: «Чим можемо, як можемо, так і рухаємося до Ісуса. Проїхати з Богом в серці рідним містом та ще й у дні святкування його ювілею – це не тільки цікаво, але навіть якось знаменно. Під час карнавальної прощі весело, у незвичний спосіб прославляємо Бога, а водночас робимо промоцію наступних акцій, концертів, подій. Фестиваль «Вгору серця» вже має свою енергетику, харизму і щороку додаються цікаві атракції, з чого дуже радіємо».
   Поділився своїми думками також Ярема Стецик, художник, музикант, куратор виставки, керівник аудіо проекту та духового оркестру «Слава Ісусу Христу»: «Тішимося, що фест збирає під свої проекти уже існуючі. Хочемо, аби все це жило в нашому місті постійно, а фестивальні дні були лише кульмінацією. Аби люди відчували духовну енергетику Івано-Франківська і в цьому прославляли Бога. Аби наші чиновники розуміли, що слово і пісня саме цього фестивалю дають значно більше для самого міста, аніж приїзд із далеких країв закордонної зірки. До речі, в музиці є добрі плоди, приготовані власне до «Вгору сердець». Це проект «Глорія» музикантів «Хвилю Тримай» і «Морра», пісні Андрія Винницького та друзів, чекаємо бадьорих ритмів від Романа Калина з «Ґринджолів». Особисто я радію, що з потужною молитвою радості знову виступлять «Перкалабські придатки». А стосовно локальності, то свідомо тримаємо цю марку, бо для нас важливо робити усе це власне для свого міста, для самих себе».
   Ростислав Заремба – заступник начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської державної адміністрації відзначив, що не останню роль у проведенні даного фестивалю відіграють його молоді організатори, які з великим запалом та ентузіазмом щороку знаходять все нові підходи до проведення фестивалю і стараються зробити його ще цікавішим та багатогранним.
   На завершення прес-конференції о. Віталій Дем’янець, голова Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ висловив подяку всім присутнім за співпрацю та підтримку даного фестивалю, а також запросив до участі в наступних заходах, що відбуватимуться 5 та 6 травня.
   Довідка:
   Фестиваль «Вгору серця» став уже доброю традицією Івано-Франківська: цьогоріч він проводиться вп'яте. Нині фестиваль підтримує міське управління у справах сім'ї, молодіжної та гендерної політики і облдержадміністрація. Щороку в ньому беруть участь близько сотні волонтерів, музиканти з України та з-за кордону.
DSCN4168.JPG
DSCN4175.JPG
DSCN4179.JPG
DSCN4182.JPG
DSCN4183.JPG
DSCN4186.JPG
DSCN4192.JPG
DSCN4194.JPG
DSCN4195.JPG
DSCN4196.JPG
DSCN4197.JPG
   Інформаційний центр Молодіжної комісії Івано-Франківської єпархії УГКЦ

Теґи:

Фотогалереї

Друзі сайту

bigboard2_0.jpg413.jpg429.jpg415.jpgekolog..jpg416.jpg417.jpg427.jpg
123.jpg
424.jpg428.jpg430.jpg481.jpg
1176.png1179.jpgimage.gif

Наша кнопка

<a href="http://kom.if.ua/" target="_blank"><img src="http://kom.if.ua/sites/default/files/Doc1.jpg" width="140" height="62" alt="Молодіжна комісія МК УГКЦ" />

Молодіжна комісія МК УГКЦ